Translate

maandag 30 januari 2012

Veel vragen over Allah (swt)

Veel vragen over Allah (swt)

Het is de plicht van elke moslim moslim om de Heilige Quran op te volgen. De Heilige Quran volledig begrijpen is voor de meeste van ons moeilijk.

Op een keer werd de Profeet door de mensen om hem heen bestookt met allerlei vragen; vragen die veelal niets of zijdelings met het onderwerp te maken hadden dat aan de orde was.

De Profeet zei: "Laat het aan mij over, wat ik jullie wil vertellen, want jullie voorgangers zijn vernietigd door hun buitensporige vragen en door de grote meningsverschillen die zij hadden met hun Profeten."

De Profeet heeft argumenteren (discussieren) en buitensporige (veel) vragen stellen verboden.

De Profeet heeft gezegd:

"Geef op wat ik jullie verboden heb, probeer zoveel mogelijk dat wat ik heb opgedragen in daden om te zetten. Er zal een tijd komen waarin de mensen veel zullen vragen, zelfs zullen vragen: "Allah creeerde de schepselen, maar wie schiep Allah?"

Als dit wordt gevraagd, zeg dan:
"Allah is een, soera (hoofdstuk) Al-Ichlaas (uit de Heilige Quran), en zoek bescherming tegen de duivel door 3 x "aoedzoe billaahi minasj-sjaitaanir-radj-djiem" te zeggen en blaas 3 x over je linker schouder."
 

Dus de vragen van de gewone man over de subtiele dingen van religie zijn een groot gevaar. Discussies over bijvoorbeeld de taal van de Heilige Quran is vergelijkbaar met iemand die een brief ontvangt van de koning, een brief met vele nuttige zaken en adviezen. In plaats hier aan, dus aan de inhoud van de brief aandacht te besteden, let de brieflezer erop of het briefpapier wel nieuw is. Op deze manier geeft de gewone gelovige mens veel noodzakelijke dingen op en schenkt te veel aandacht aan het antwoorden op onnodige vragen over Allah (Subhana Wa Ta'ala).
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter ...