Translate

maandag 16 januari 2012

Parels der wijsheid

Parels der wijsheidDe Profeet Mohammed heeft gezegd:
"Er is niets beter dan twee dingen: geloven in Allah (swt) en nuttig zijn
voor de moslims; en er is niets erger dan twee dingen: Shirk (deelgenoten toekennen aan Allah {swt}) en schade toebrengen in welk vorm dan ook aan (de) moslims. 


"De Profeet Mohammed  heeft gezegd:

"Kleine zonden worden grote zonden wanneer men het vaak herhaalt, en de grote zonde verdwijnt al naar gelang men berouw toont (tawba)."
 

Abu Bakr As-Siddieq heeft gezegd:

"Degene die in zijn graf stapt zonder enige voorbereiding is net als iemand die een zee wil oversteken zonder boot."

Omar ibn AI-Khattaab heeft gezegd:

"Er bestaan vier zeeën: Lust is de zee voor de zonde. Nafs is de zee van verlangen, De dood is de zee van bet leven. Het graf is de zee van berouw ."

Uthmaan ibn Affaan heeft gezegd:

"De zorg voor deze Dunya (wereld) is de duisternis in ons hart, en de zorg voor het Hiernamaals is het licht in ons hart."
 

Ali ibn Abi heeft gezegd:

"Degene die op zoek is naar kennis, is het Paradijs wat hij zal vinden, en degene die op zoek is naar de zonden, is de Hel wat hij zal vinden."

Ibrahiem An-Nahay heeft gezegd:

"Vroegere volkeren zijn voor niets anders vernietigd dan vanwege het
onnodige gepraat, overdadig eten en te veel slapen."

Een wijze heeft gezegd:

"Wie lachend een zonde begaat zal de Hel huilend binnen gaan. Wie Allah (swt) huilend tevreden stelt zal het Paradijs lachend binnen gaan. "

Een andere wijze heeft ooit gezegd:

"Wie denkt een betere vriend dan Allah (swt) te hebben, kent zijn Schepper niet goed. Wie denkt een grotere vijand te hebben dan zichzelf, kent zichzelf niet goed."
 


1 opmerking:

  1. Salam broeder/zusters,

    Hamdu li l l ah voor deze kennis & begrip van allah swt ik hoop dat je word beloond. Voor t verspreiden van islam veel liefde gezondheid & allah swt leiding toegewenst. & en de paradijs jij en je liefhebbende Amen! <3

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter ...