Translate

dinsdag 31 januari 2012

Allah (swt) doet leven en sterven

Allah (swt) doet leven en sterven
Verbaasd zijn ze dat er uit hun midden een waarschuwer tot hen is gekomen, de ongelovigen zeggen dat het onmogelijk is en een verbazingwekkende zaak is, de gedachten dat als we dood zijn en tot stof zijn geworden en dan weer opgewekt worden door onze Heer Allah, kan er bij hun niet in dat lijkt de ongelovige onmogelijk. Maar kijken zij wel verder? Zelf de waarheid die tot hen kwamen wilde zij niet geloven.  Zij loochende zelf de waarheid toen die tot hen kwam, daarom nemen zij een verward stand in. (Quraan 50:5)

Dat wij weer opgewekt zullen worden door onze Heer willen zij (de
ongelovigen) maar niet geloven. Zoals Allah een dood stuk land (stuk grond) met water weer tot leven kan brengen, zo kan hij ook ons opwekken nadat wij dood zijn.
 

En Wij brengen daarmee (water) het dode land weer tot leven. Zo zal ook de Opwekking zijn. (Quraan 50:11)

Dat er een Heer is willen zij ook niet geloven, Onze Heer Allah is het die alles zijn vorm heeft gegeven, Allah is het die Alles heeft Geschapen en tot Hem is die terugkeert. Vragen zij zich dan nooit af hoe de Hemel is gebouwd en hoe die is versiert, vragen zij zich dan niet af wie de aarde zijn vorm heeft gegeven en hoe de bergen zijn geplaats en hoe al het mooie gewassen op de aarde groeit? Vragen zij zich dat niet af? Dit is de vraag die Allah (swt) ook stelt:

Kijken zij dan niet naar de Hemel boven hen, hoe Wij die gebouwd hebben en hoe wij die versierd hebben en hoe die geen enkel scheur heeft?
 

En hoe wij de aarde uitgespreid hebben en wij daarop stevige bergen geplaatst hebben en Wij daarop allerlei mooie gewassen deden groeien?
(Quraan 50:6-7) 

Allah is het die uit de hemel gezegende water neer doet dalen en daarmee tuinen deed groeien.

En Wij hebben uit de hemel gezegende water neer doen dalen, waarna Wij daarmee tuinen deden groeien en graan van oogstbaren gewassen. 
(Quraan 50:9)Hebben wij Allah (swt) hier ooit eens voor bedankt hebben wij ons wel afgevraagd waar het water vandaan kwam? En zijn we Allah (swt) wel dankbaar voor het geen waar Hij ons mee heeft voorzien?

Allah (swt) is Alwetend over alle zaken, geen geheim kan voor Hem bewaard worden. Hij is het die ons heeft geschapen en Hij weet wat er in onze zielen bevind. Geen geheim kun je bewaren Allah ziet je overal en de twee Engelen die we hebben op onze schouders, die schrijven alles op, er is niets dat zij vergeten. Onze goede en slechte daden.

Wanneer de twee (engelen) die te boek stellen, schrijven, zit de een aan de rechter-, de andere aan de linkerzijde.

Hij uit geen woord of er is een bewaker bij hem, die altijd klaar staat. (Quraan 50:17-18)

De dood is iets dat zeker zal komen de dood is iets waar je niet van kunt vluchten en toch proberen we dat, nee broeders en zusters, de dood zal komen.

De doodsstrijd zal werkelijk komen, dat is waarvoor jullie proberen te vluchten. (Quraan 50:19)

De dag dat er een einde aan het wereldse leven komt die zal zeker komen en Allah (swt) heeft ons ervoor gewaarschuwd. Er zal op een bazuin geblazen worden op deze dag kan niemand vluchten! Dat is de dag waarop de aarde hevig zal gaan beven dat is de dag waarop wij ons moeten gaan verantwoorden tegen over onze Heer. Dan zullen de beide Engelen kenbaar maken wat jij heb gedaan vergeet niet ze hebben alles opgeschreven en niets zijn ze vergeten. Dan zul je je beloning krijgen of je straf.

Maar de meeste weten nu niet dat ze in dwaling verkeren pas als de dood hen overkomt dan pas zullen ze er achter komen dat ze dwaalde, ze zullen Shaytan de schuld geven maar nee Shaytan zal zeggen:

Onze heer ik heb hem niet tot dwaling gebracht; hij verkeerde zelf in dwaling. (Quraan 50:27)

Niemand kan je dan de schuld geven alleen je zelf.

De helle Vuur is jouw straf, de Hel zal vragen. Is er nog meer? Subhana'Allah, Allahoe'Akbar.

(Gedenk) De Dag dat Wij de Hel zeggen. Ben je al vol? En zij zegt: Is er dan nog meer? (Quraan 50:30)

Raakt deze Aya uit de Quraan je niet? Subhan'Allah.

De Hel is iets waar we allemaal niet naar toe willen, maar wat doen we er eigenlijk voor om niet tot de bewoners van de Hel te behoren? Denk je nou echt dat je zomaar het Paradijs binnen zult komen? Ongeacht je houding en je gedrag? Nee broeders en zusters. Het Paradijs is voor de Moettaqoen!

De Moettaqoen zijn de mensen die beschikken over Taqwa (het vrezen van Allah) wie zich verre houden wat Hij heeft verboden, en juist dat gene doen die Hij ons heeft bevolen te doen. Zij zullen krijgen wat Allah onze heer hun heeft beloofd: Het Paradijs.

Treed haar binnen in vrede, dit is de Dag van eeuwigheid. (Quraan 50:34)
 

Prijs de Glorie met een lofprijzing van jou heer. Gedenk Hem elke dag en Bedank hem Elke dag wees Hem gehoorzaam en zoek bescherming Bij jou Heer voor de Dag waar aan geen twijfel is.

Op die Dag Zullen zij het blazen (op de bazuin) In werkelijkheid horen. Dat is de Dag van de Opwekking.

Voorwaar, Wij doen leven en Wij doen sterven en tot Ons is de terug keer. (Quraan 50:42-43) 

2 opmerkingen:

  1. het is zeer zwaar rescpect voor iedreen (moslims) en wees gehoorzaam en doe geen slechte dingen wees op het goeie pad aligwan

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Moge Allah (swt) ons alle op het goede pad leiden, Insha Allah.

      Verwijderen

Laat een reactie achter ...