Translate

woensdag 18 januari 2012

Handen schudden tussen een vrouw en een man

Handen schudden tussen een vrouw en een man
Wat gebeurt er wanneer een man handen schudt met een vrouw? De wetenschap van anatomie zegt dat er meer dan vijf miljoen cellen zijn die de oppervlakte van het menselijke lichaam bedekken. Hun functie is om gewaarwordingen en gevoel over te brengen naar de
hersenen.


Wanneer een man handen schudt met een vrouw, worden hun gevoelens geactiveerd. Zelfs de zintuig van ruiken heeft een rol in het activeren van het gevoel van sexuele lust. De zintuig van horen is ook verbonden met de middelpunten van menselijk verlangens. Als een vrouw woorden hoort die verlangens van een man weerspiegelen, dan kan dat wat ze gehoord heeft haar gevoelens bewegen.

In dit aanzien zegt de Quran:
 

Tot de gelovige mannen dat zij hun ogen neerslagen houden en dat zij hun passies beheersen. Dat is reiner voor hun. Voorzeker, Allah is wel op hoogte van hetgeen zij doen. En zeg: Tot de gelovige vrouwen dat ook zij haar ogen neergeslagen houden en hun passies
beheersen en dat zij haar schoonheid niet tonen..? 

[Surah An-Noer; Ayah 30-31]
 
De bovenstaande aayahs tonen dat mannen en vrouwen beiden werden aangesproken in gelijke termen om hun verscheidene zintuigen te bewaken om de mogelijkheden van kwaad te verminderen in de gemeenschap.

Met andere woorden, moderne anatomie ontdekt nu de rollen van gewaarwording in het aanwakkeren van menselijke verlangens, terwijl de Quran de gelovigen beschermt van zulke kwaden sinds 14 eeuwen.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter ...