Translate

zondag 4 december 2011

10 manieren om je Imaan te verhogen

10 manieren om je Imaan te verhogen1. Reciteer de Qur’aan en sta stil bij de betekenis van de Heilige Verzen. Rust zal op onze harten neerdalen en onze harten zullen verzachten. Denk eraan dat Allah (Subhana Wa Ta'ala) tegen je spreekt. Mensen worden beschreven in verschillende groepen; denk tot welke groep jij behoort.  
2. Realiseer je de Grootheid van Allah. Alles is in zijn beheer. Overal om ons heen zijn er tekenen die wijzen op Zijn Grootheid en Macht. Alles gebeurt alleen met Zijn Bevel en Wil. Allah is op de hoogte van alles, geen blad beweegt of Hij weet en Hij ziet de zwarte mier kruipend over een zwarte rots op een zwarte donkere nacht. Hij is de Alwetende, de Alziende, de Alhorende, Hij is Almachtig over alle zaken.
3. Probeer om kennis te vergaren over onze Dien. Behalve kennis hebben over de basisprincipes, maak ook tijd vrij om te leren over de Namen en Attributen van Allah en hun betekenis. Want alleen de bezitters van kennis vrezen Allah. 4. Woon bijeenkomsten bij waar Allah (Subhana Wa Ta'ala) wordt genoemd, want de engelen van Allah overschaduwen de bezoekers van bijeenkomsten waar Zijn Naam wordt genoemd. 
5. Het verrichten van steeds meer goede daden, want een goede daad zal leiden naar een andere goede daad. Probeer deze daden onafgebroken te verrichten. Je kan beter een goede daad onafgebroken verrichten dan tien, die je een week lang verricht en dan een heel jaar verzaakt. 
6. Vrezen voor en slechte einde van onze levens. Denk veel aan de dood, want de dood is de verwoester van onze verlangens. 7. Denk aan de verschillende stadia na je dood; eerst je graf, de Opstanding, Jannah of Jahannam enz. 

8. Realiseren je wat voor kwaad we onze Imaan aandoen door het begaan van zonden; het neemt toe met goede daden en gehoorzaamheid aan Allah en het neemt af door het begaan van zonden en ongehoorzaamheid jegens Allah. 


9. Vergeet niet dat onze liefde voor Allah (Subhana Wa Ta'ala) getoond dient te worden in daden. Hoop dat Allah je goede daden zal accepteren en bevind je in constante vrees voor Zijn bestraffing. Probeer vlak voor het slapen te denken aan de daden die je vandaag hebt begaan. 10. Maak veel veel dua en besef je dat wij Allah (Subhana Wa Ta'ala) nodig hebben en wees nederig.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter ...