Translate

vrijdag 12 juli 2013

Ramadan: Tot welke groep behoor jij?

Ramadan: Tot welke groep behoor jij?
De Ramadan is de maand van vasten, bidden, vrijgevigheid, zelfreflectie, geduld en de Qur’aan. Er zijn vele groepen en wegen betreffende de maand Ramadan. Laten we kijken tot welke groep wij behoren.

De eerste groep: is een groep die de Ramadan ziet als een tijd van beperkingen en belemmeringen; een tijd van verbod op verlangens en lust. Ze denken niet na over de voordelen van de Ramadan. Je treft hen lui en vermoeid aan. Ze hebben veel moeite met het vasten terwijl ze door blijven gaan met roddelen, liegen en andere zonden. Ze zien het vasten als niets meer dan een obstakel voor hun verlangens.


De tweede groep: is een groep die de maand Ramadan als een maand van eten en drinken ziet. Het grootste deel van hun tijd wordt opgeslokt door het gaan naar en komen van de supermarkt om eten te kopen voor zichzelf, hun gezin en hun gasten. De Ramadan verheft hen niet, behalve in eetlust. We weten dat het nuttigen van veel voedsel vermoeidheid en luiheid veroorzaakt. Het slechtste wat de zonen van Adam kunnen vullen is hun magen. Bovendien komt een aantal van hen in de Ramadan zelfs aan (in gewicht).

De derde groep: zij weten niets van de Ramadan behalve dat het verplicht is. Noch de dagen noch de nachten worden in aanbidding doorgebracht. Ze verrichten misschien niet eens de vijf dagelijkse gebeden. Zij worden wakker met Allah’s ongenoegen en slapen met Allah’s ongenoegen.

De vierde groep: is een groep die Allah alleen tijdens de maand Ramadan kent. Ze wonen het Jumu’ah gebed bij, bezoeken de moskee en de vrouwen dragen de hijaab zolang de Ramadan duurt. Wanneer de maand voorbij is, komen al deze goede daden ten einde tot de volgende Ramadan.

De vijfde groep: is een groep die niet kan wachten tot de komst van de Ramadan. En wanneer de Ramadan aanbreekt, spannen zij zich nog harder in en werken zo hard als ze kunnen. Deze maand verjongt en versterkt hen.

Evalueer jezelf. Tot welke groep behoor jij?Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter ...