Translate

woensdag 30 november 2011

Mekka

Mekka 1.294.168 inwoners (2004) is de provincie Mekka in Saoedi-Arabië in de historische regio Hidjaz. Het ligt 73 kilometer van Djedda, in de zanderige Abrahamvallei op 277 meter boven zeeniveau en 80 km van de rode zee.

Rode zee:
De stad is de belangrijkste stad binnen de islam, en de hadj, de pelgrimage naar Mekka, is verplicht voor iedere moslim die het zich financieel en qua gezondheid kan veroorloven. Voor een moslim is de al-Masjid al-Haram, de moskee met de Ka'aba de belangrijkste plaats ter aarde. Zowel de stad als de moskee zijn streng verboden voor niet-moslims.
Niet-moslims en Mekka

Niet-moslims mogen de stad Mekka niet betreden. De toegangswegen tot de stad worden dan ook gecontroleerd.
Een van de weinige niet-moslims die het lukte de stad te bezoeken was de Britse ontdekker Sir Richard Burton in 1853. Door zichzelf als Afghani moslim te vermommen wist hij Mekka binnen te komen. Hij legde zijn ervaringen vast in Personal Narrative of a Pilgrimage to Al Madinah and Meccah. De Nederlander Christiaan Snouck Hurgronje bezocht de stad in 1887, terwijl hij zich uitgaf als bekeerling.Richard Burton:
Verkeer en vervoer

Mekka zelf beschikt slechts over een klein vliegveldje, de meeste pelgrims arriveren via de haven of het vliegveld van Djedda. Rond de stad ligt een netwerk van snelwegen, die aangelegd zijn om de enorme verkeersdrukte van de hadj te verwerken. De verstopte wegen waren aanleiding om de metro van Mekka te bouwen. Op 15 november 2010 opende de metro, die uit een lijn met negen stations bestaat. De lijn volgt de route van de pelgrims, vanaf de oostzijde van Mekka via Mina naar het eindpunt, de vlakte van Arafat.  

Metro van Mekka:Arafat berg:

Filmpjes:

Gebed:
Engel in Mekka (Subhan'Allah':

4 opmerkingen:

  1. idiots... religon makes you kill people, religon is reason of wars... and the islam, islam is 1st place religon who is violent against none believers, gays and woman. and they mean that they are right to, i say kill it before it grows...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. I would more deeply into Islam. Cause you know nothing of Islam. In the media they leave Islam seem negative. But it is a beautiful religion. I would say, if you "unbelievers" even interfere with your own. For example: Israel and Palestine. If you "our" Muslims alone, there is nothing wrong. Of course 'our Muslim brothers and sisters for each other. Maybe you think differently. But we love all Muslims. We care about each other. So watch the beautiful side of Islam. And then come (for) judgments. Thank you.

      Verwijderen

Laat een reactie achter ...