Translate

woensdag 5 september 2012

Is een amulet toegestaan?

Is een amulet toegestaan?


Elk soort amulet is niet toegestaan, want het valt onder shirk. Het is dus een valse overtuiging om je vertrouwen te stellen in een ander dan Allah ongeacht of het nu gaat om het vragen van het goede of het zoeken van bescherming tegen het kwaad.

De Profeet (vrede zij met hem) heeft gezegd:

"Wie een amulet draagt heeft Shirk begaan."

(Sahih bevonden door al-Albaani)Ook zei hij (vrede zij met hem):

"Waarlijk, ar-Roeqaa, amuletten en at-Tiwalah behoren tot Shirk."

(Ahmad en Aboe Daawoed)
Deze daad impliceert daarnaast het imiteren van de mensen met een valse geloofsovertuiging. De Profeet (vrede zij met hem) heeft gezegd:

"Wie een volk imiteert, behoort tot hen."
(Ahmad)

En Allah weet het beter.


Aantal filmpjes:2 opmerkingen:

 1. Hmm, Ghair Insha Allah. Maar wanneer is een amulet, een amulet? Zo'n handje van Fatima is dus verboden, dat snap ik. Maar ik ook een grote kristal, valt dat dan ook onder shirk?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Salam alaikum, een amulet is haram omdat die gene die een amulet dragen, meestal denken dat die amulet hen beschermd tegen het slechte, zoals djins en kwade ogen. Dus diegene gebruikt de amulet dus als een soort tussenmiddel tussen hem/haar en Allah. Amuletten zijn bijvoorbeeld de hand van Fatima zoals je zei en kettingen met een oog erin of een soort van leer met een zogenaamde spreuk erin dat het beschermt tegen het kwaad, wat niet waar is. Allah beschermt ons tegen al het kwaad en het slechte.

   Maar of een kristal haram is, dat weet ik niet. Ik heb het opgezocht en vind geen informatie erover, maar ik ga er vanuit dat een kristal niet haram is, want met een kristal heeft niemand bijbedoelingen, zoals; 'beschermen tegen het kwaad'. Dus ik denk dat het geen shirk is.

   En Allah weet het beter.

   Wa salama

   Verwijderen

Laat een reactie achter ...